Ianns kycklingrulader med parmaskinka
![Ianns kycklingrulader med parmaskinka](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_37667/cf_259/ianns_kycklingrulader_med_parmaskinka.jpg)
Magnifika kycklingrulader fyllda med mozzarella, citron, rosmarin och vitlök. Ruladerna får koka i ett bad av buljong och vitt vin och rullas därefter in i parmaskinka. Väldigt tjusig och smarrig förrätt eller tilltugg.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2003
![Ianns kycklingrulader med parmaskinka](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_37667/cf_259/ianns_kycklingrulader_med_parmaskinka.jpg)
Ingredienser
6 portioner
1 kg kycklinglårfilé
3 1/2 kvistar rosmarin
100 g parmaskinka (100 g motsvarar 7-8 skivor)
rivet skal av 1 citron
1 tsk pressad citronjuice
1 mozzarella (à ca 125 g)
1 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm malen svartpeppar
1 vitlöksklyfta
2 msk olja till stekning
1 1/2 dl vitt vin (eller hönsbuljong)
För alla
Fri från gluten eller ägg men innehåller mjölk.
Gör mjölkproteinfri: uteslut mozzarellaosten, använd ev i stället tofu.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Hej! Jag kan tänka mig att byta ut mozzarellan mot torkade tomater inlagd i olivolja. Inläggningen gör jag själv. Mvh Anette Backeus
Anette
2005-11-16