Ianns kycklingrulader med parmaskinka

Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
1
Ianns kycklingrulader med parmaskinka

Magnifika kycklingrulader fyllda med mozzarella, citron, rosmarin och vitlök. Ruladerna får koka i ett bad av buljong och vitt vin och rullas därefter in i parmaskinka. Väldigt tjusig och smarrig förrätt eller tilltugg.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2003

Ianns kycklingrulader med parmaskinka

Ingredienser

6 portioner
1 kg  kycklinglårfilé
3 1/2   kvistar rosmarin
100 g  parmaskinka (100 g motsvarar 7-8 skivor)
rivet skal av 1   citron
1 tsk  pressad citronjuice
1   mozzarella (à ca 125 g)
1 msk  olivolja
1 tsk  salt
1 krm  malen svartpeppar
1   vitlöksklyfta
2 msk  olja till stekning
1 1/2 dl  vitt vin (eller hönsbuljong)

För alla

Fri från gluten eller ägg men innehåller mjölk.
Gör mjölkproteinfri: uteslut mozzarellaosten, använd ev i stället tofu.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat

Kommentar

Hej! Jag kan tänka mig att byta ut mozzarellan mot torkade tomater inlagd i olivolja. Inläggningen gör jag själv. Mvh Anette Backeus

Anette

2005-11-16

Testa liknande recept

Ostfylld portabella med risotto
Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Äggröra med sparris
Betyg 2.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Italiensk fylld filé
Betyg 3.7 av 5.
29 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ciabatta med lök, skinka & mozzarella
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Ostfylld parmakyckling med tomatsås
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Jordärtskockssoppa med parmachips
Betyg 4.5 av 5.
767 personer har röstat
Under 45 min att tillaga