Inbakad oxfilé med svampcrème

Betyg 3.2 av 5.
40 personer har röstat
0
Inbakad oxfilé med svampcrème

Inbakad oxfilé är en klassiskt lyxig nyårsrätt. Den goda oxfilén har ett täcke av smördeg som gömmer en krämig och smakrik fyllning av murklor, champinjoner, vitt vin och crème fraiche. Genom att inte bryna köttet blir det saftigare och jämnrosa rakt igenom vid tillagning.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2013

Inbakad oxfilé med svampcrème

Ingredienser

6 portioner
1 1/2 - 2 kg  oxfilé
2 tsk  salt
1 tsk  peppar
2   rullar kyld smördeg (à 250 g)
2   äggulor

Svampcrème

1   burk murklor (à 190 g)
250 g  champinjoner
3 msk  finhackad silverlök
1 tsk  finhackad vitlök
2 msk  smör
1 dl  vitt vin
1 dl  crème fraiche
3 msk  finhackad persilja
salt och peppar

För alla

Innehåller gluten, mjölk och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfritt smör. Välj laktosfri smördeg.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfritt smör och mjölkproteinfri smördeg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
40 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Inbakad oxfilé med svamp
Betyg 3.3 av 5.
30 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Beef Wellington
Betyg 4.6 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillad oxfilé
Betyg 4.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad oxfilé med lök- och senapsmarmelad
Betyg 3.3 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rödbetskroppkakor med renskav
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Älgstek med murklor
Betyg 2.3 av 5.
24 personer har röstat
Över 60 min att tillaga