Indisk färsgryta med kokos, mango chutney och kardemummaris

Betyg 3.2 av 5.
12 personer har röstat
1
Indisk färsgryta med kokos, mango chutney och kardemummaris

Tillaga en middag med inslag från Indien! Köttfärsen steker du tillsammans med kokosmjölk och mango chutney och riset får en extra smak av ljuvlig kardemumma. Färsgrytan värmer gott i magen!

Indisk färsgryta med kokos, mango chutney och kardemummaris

Ingredienser

4 portioner
4   port jasminris
2 tsk  mald kardemumma
2   gula lökar
2   vitlöksklyftor
500 g  nötfärs
2 msk  smör eller margarin
1   förp kokosmjölk (à 400 ml)
1 dl  mango chutney
salt och peppar
1   lime
2 dl  gröna ärtor

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
12 personer har röstat

Kommentar

Jag använde strimlad kalkon. Lät vitkål fräsa med, kryddade med sambal oelek och hot sauce. Ogillar sockret i chutney, tog fryst mango istället. Lät en kycklingbuljongtärning gå med och toppade med saffran. I riset hade jag vitlök och kokosolja också.

Kristina

2022-06-21

Näringsvärde per portion

Energi3345 KJ / 800 kCal
Fett39.8 g
Kolhydrater73.7 g
Protein34.5 g

Testa liknande recept

Indisk risdessert (Kheer)
Betyg 4.2 av 5.
10 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Aubergine- och kikärtscurry med spenat- och kardemummaris
Betyg 3.2 av 5.
36 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kycklinggryta med ärter och chili
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Koftas med ajvaryoghurt och kardemummaris
Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kikärtsbiffar med koriander, curry och chili
Betyg 3.4 av 5.
31 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kryddsocker
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga