Indisk kycklinggryta
![Indisk kycklinggryta](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_69823/cf_259/indisk_kycklinggryta_.jpg)
Färgrik indisk kycklinggryta med djupa och härliga smaker av aubergine, paprika, curry, kokosmjölk och citronsaft. Grytan är lättlagad och serveras tillsammans med kokt ris och nygräddad baguette.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2013
![Indisk kycklinggryta](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_69823/cf_259/indisk_kycklinggryta_.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 baguette
4 portioner ris (eller annat gryn)
4 kycklingbröstfiléer
2 rödlökar
2 vitlöksklyftor
1/2 aubergine
1 röd paprika
1 msk olja
1 tsk curry
400 ml kokosmjölk
1 kruka koriander
salt och peppar
2 tsk citronsaft
För alla
Rätten är fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3217 KJ / 768 kCal
Fett31.1 g
Kolhydrater76.7 g
Protein41.8 g
Kommentar
Tipsa gärna i receptet att kokosmjölken kan sköra sig. Hällde i lite grädde, blev lite bättre.
Annika
2014-05-03