Indisk risdessert (Kheer)
![Indisk risdessert (Kheer)](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_15854/cf_259/indisk_risdessert_(kheer).jpg)
Avsluta din middagsbjudning med den här speciella Kheerdesserten med exotiskt inslag från Indien. Du kokar riset i vatten och mjölk smaksatt med kanel, kardemumma, russin, saffran och socker. Perfekt för dig som inte gillar alltför söta efterrätter.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2002
![Indisk risdessert (Kheer)](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_15854/cf_259/indisk_risdessert_(kheer).jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 1/2 dl rundkornigt ris
3 dl vatten
7 dl mjölk
3 cm kanelstång
1 krm stötta kardemumma
3 msk socker
1 msk russin (helst Sultan)
1 paket saffran (à 1/2 g)
Garnering
malen kanel
mandlar
nötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer