Indiska köttbullar med mandel och blomkålsyoghurt
Dofter som får dig att tänka på Indien får du när du lagar detta recept. Genvägen att använda färdiga färska köttbullar som du kryddar med tikka masala krydda gör att rätten går fort att laga. Till köttbullarna serveras blomkålsyoghurt där riven blomkål blandad med curry och sweet chilisås som ger både struktur och smak.
Ingredienser
4 portioner
1/2 litet blomkålshuvud (à ca 800 g)
3 salladslökar
2 dl matlagningsyoghurt
2 msk sweet chilisås
1 tsk curry
salt
svartpeppar
400 g köttbullar
1 msk olja
1 msk tikka masala kryddmix
1 msk smör
1 dl flagad mandel
Till servering
4 port basmatiris
naanbröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3712 KJ / 887 kCal
Fett39 g
Salt4 g
Kolhydrater99 g
Protein32 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Väldigt gott och enkelt.
Frida
2022-10-09spännande
Barbro
2021-12-03