Indiskt kycklingris med mangoyoghurt
Prova på en exotisk maträtt med smaker från Indien! Varma kryddor som gurkmeja, garam masala och vitlök ger karaktär till denna kycklingrätt med mangoyoghurt.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2007
Ingredienser
4 portioner
3 dl basmatiris
5 dl vatten till riset
500 - 550 g kycklingbröstfilé
olivolja till kycklingen
2 vitlöksklyftor
2 röda paprikor
2 msk olivolja
2 msk garam masala
1/2 tsk gurkmeja
1 liten burk majskorn (à 200 g)
1 burk svarta bönor (à 400 g)
80 g babyspenat
flingsalt
nymalen svartpeppar
Mangoyoghurt
1/2 paket fryst, tärnad mango (tinad)
2 dl matyoghurt
2 msk hackad färsk mynta
1/2 krm salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2650 KJ / 645 kCal
Fett10 g
Kommentarer
Hela familjen tyckte det var jättegott. Slängde även i en aubergine som sjöng på sista versen. Ökade även mängden kryddor mot det som angetts i receptet.
Jenny
2020-04-21Hej Josefine! Vi skulle nog byta ut mot kokta, avskölja kikärtor, blomkål och/eller sojafile. Smaklig måltid!
Redaktionen
2015-04-29Hej! Vad skulle ni rekommendera att byta ut kycklingen med för ett vegetariskt alternativ?
Josefine
2015-04-20