Ingefärscrisp med ädeldipp

Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
0
Ingefärscrisp med ädeldipp

Enkelt och förtjusande gott tilltugg med smak av ingefära. Filodegen penslas med en blandning av ägg, sirap, ingefära, kryddnejlika och kanel. Rulla sedan ihop till långa stavar och grädda i ugnen. Till ingefärscrispen serveras en krämig ädeldipp.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2006

Ingefärscrisp med ädeldipp

Ingredienser

4 portioner
3   äggulor
2 msk  sirap
1 msk  malen ingefära
1 msk  malen kryddnejlika
1 msk  malen kanel
1   ask filodeg (à 270 g)
140 g  ädelost
2 msk  lätt crème fraiche
2 msk  mjölk eller vatten

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: ersätt filodegen med glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfri mjölk. Välj laktosfritt ostalternativ istället för ädelost, exemepelvis laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Byt ut mjölk mot vatten, eller soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt. Byt ut ädelosten mot mjölkproteinfri färskost.

Gör så här

Tips

Gott till både glöggen och ett glas öl. Doppa dem i ädelostkräm.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi970 KJ / 230 kCal
Fett17 g

Testa liknande recept

Ädelostfyllda dadlar
Betyg 4.3 av 5.
10 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Pepparkakswhoopie
Betyg 3.9 av 5.
14 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Smördegssnurror med ädelost och pepparkakskross
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kanelknäcke med syrlig ost – och äppelröra
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Gourmetknäcke med ädelost och glöggkokt lök
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pepparkaksgrissini
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga