Ingefärscrisp med ädeldipp
![Ingefärscrisp med ädeldipp](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_16172/cf_259/ingefarscrisp_med_adeldipp.jpg)
Enkelt och förtjusande gott tilltugg med smak av ingefära. Filodegen penslas med en blandning av ägg, sirap, ingefära, kryddnejlika och kanel. Rulla sedan ihop till långa stavar och grädda i ugnen. Till ingefärscrispen serveras en krämig ädeldipp.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2006
![Ingefärscrisp med ädeldipp](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_16172/cf_259/ingefarscrisp_med_adeldipp.jpg)
Ingredienser
För alla
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: ersätt filodegen med glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfri mjölk. Välj laktosfritt ostalternativ istället för ädelost, exemepelvis laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Byt ut mjölk mot vatten, eller soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt. Byt ut ädelosten mot mjölkproteinfri färskost.
Gör så här
Tips
Har du lagat receptet?
Kommentarer