Ingefärsgravad lax

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
2
Ingefärsgravad lax

Överraska med en spännande och smakrik version av gravad lax. Laxsidan bereds med inlagd ingefära, socker och salt i två dagar. Servera den ingefärsgravade laxen med gari och soja.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2006

Ingefärsgravad lax

Ingredienser

8 portioner
1 kg  fryst, tinad lax (filé)
4 msk  salt
6 msk  socker
1 dl  gari (inlagd ingefära)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Tråkigt att jag nu får slänga 1,5kg lax. Tänkte att ett 17 år gammalt recept borde vara rimligt rätt. Jag jämförde efter jag börjat :(

Petrine

2023-12-22

Hur kommer det sig att det ska vara hela två deciliter salt och socker i detta recept? Andra recept på gravad lax har snarare matskedar av salt och socker.

Petrine

2023-12-21

Hej Petrine! Det var en bra fråga. Receptet är nu uppdaterat med rimliga mängder salt och socker. Tack för att du uppmärksammade oss på detta! Hälsningar Lisa

Redaktionen

2023-12-22

Näringsvärde per portion

Energi1300 KJ / 310 kCal
Fett15 g

Testa liknande recept

Ingefärspicklad gurka
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Limegravad lax
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Chili- och ingefärsgravad lax
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Snabbgravad ingefärslax med koriandermajonnäs
Betyg 3.6 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rädisor med wasabimajonnäs och gari
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Laxtärningar med wasabi & sesam
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga