Ingefärsmarinerad lax

Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
2
Ingefärsmarinerad lax

I det här receptet på ingefärsmarinerad lax gravar du din egen lax i ett dygn med syltad ingefära, chili, lime, salladslök och olja. Laxen får en himmelskt god smak och är en höjdare på jul- och buffébordet.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2008

Ingefärsmarinerad lax

Ingredienser

8 portioner
300 g  skinn- och benfri laxfilé (fryst i minst 2 dygn, t ex stjärtbit från laxsida som gravas)
3/4   chilifrukt (t ex spansk peppar)
2   bitar syltad ingefära
1   salladslök
1 1/2   lime
2 tsk  lag från den syltade ingefäran
2 msk  olja
1/2 tsk  salt

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Laxen blir gravad i och med marinering i minst 1 dygn. Otydligt i receptet, men jag har prövat och det blev absolut gudomligt! Väldigt god lax med lite "sting". En ny favorit på julbordet. Och ett måste på buffébordet.

Pernilla

2009-01-10

Jag förstår inte riktigt om laxen ska vara gravad innan, eller om den blir det i marinaden? Någon som kan hjälpa?

Malin

2008-12-23

Testa liknande recept

Lime- och ingefärsmarinerad lax
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Citrusmarinerad lax med gurka och rädisa
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lax med hetta
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lax- och räkceviche
Betyg 3.6 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Laxpaket à la mojo
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Lax med sojadressing "Tiradito"
Betyg 3.5 av 5.
42 personer har röstat
Under 30 min att tillaga