Ingefärspäron

Betyg 2.5 av 5.
6 personer har röstat
1
Ingefärspäron

Ingefärspäron kokas mjuka i sockerlag och är en härlig och aptitlig efterrätt som passar stora som små. Garnera det gulfärgade päronet med citronmeliss.

Ingefärspäron

Ingredienser

4 portioner
4   stora päron (väl mogna)

Lag

4 dl  vatten
4 dl  socker
skal och saft av 1   citron
2 msk  färsk, riven ingefära
några droppar gul hushållsfärg

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.5 av 5.
6 personer har röstat

Kommentar

Jag tog nog lite för mycket ingefära; lagen blev väldigt stark. Sen kokade jag lagen för länge också; den blev lite för sirapig. Två saker att se upp med nästa gång jag provar.

Monika

2009-12-30

Testa liknande recept

Ingefärspäron med lättvispad grädde
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ingefärspäron med kanel och mynta
Betyg 3.1 av 5.
80 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kanel- och ingefärspäron med glass och mynta
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Tryffelfyllda päron med mintsabayone
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kokospäron
Betyg 3.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Saffranskokta päron
Betyg 3.8 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga