Ingefärspäron med kanel och mynta
Inlagda päron är en fruktig dessertfavorit. Här har de fått smak av ingefära och mynta. Ät när de svalnat eller låt dem vila i kylen ett par dar; servera med vaniljglass och hasselnötter.
Ingredienser
4 portioner
1/2 citron
1 msk strimlad, färsk ingefära
5 dl vatten
5 dl strösocker
2 kanelstänger
2 kvistar mynta
4 päron
Till servering
vaniljglass
färsk mynta
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1392 KJ / 333 kCal
Fett9 g
Salt0.3 g
Kolhydrater56 g
Protein4 g
Kommentarer
Mycket bra, väl avvägda smaker. Hållbara i kyl, flera veckor!
Anna-lisa
2023-10-05Alldeles för mycket socker enligt receptet. Räcker med 1,5 dl socker. Behövs även syra. Lade till saften från 1,5 citron. Har även testat med att lägga till apelsinskal+lite saft, anis, citrongräs och torkad chili med mycket lyckat resultat.
Veronica
2020-12-22