Inkokt lax med picklad gurk-och fänkålssallad och krämig potatis
Inkokt lax borde man verkligen göra oftare, det är ju både enkelt och gott! Tillsammans med en krämig potatissallad på potatis, citron, smetana, salt och peppar har vi en utmärkt kombo. Den fräscha salladen blir pricken över i:et. Smaklig spis!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2022
Ingredienser
4 portioner
Krämig potatis
900 g sommarpotatis
finrivet skal och saft av 1/2 citron
2 dl smetana
salt
peppar
Sallad
2 msk ättiksprit (12%)
1/2 dl strösocker
1 dl vatten
1/2 rödlök
1 fänkål
1/2 gurka
1/2 förp färsk gräslök (à 20 g)
Lax
1 l vatten
2 1/2 tsk salt
3/4 dl vitvinsvinäger
600 g lax
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3074 KJ / 732 kCal
Fett43 g
Salt5 g
Kolhydrater47 g
Protein37 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Väldigt fräscht och gott!
Elizabet
2021-08-14Riktigt gott!!
Karin
2021-08-10