Inkokt lax med rödlök
Mästerligt god lax som kommer att göra succé bland vännerna. Laxen kokar du i en välsmakande lag innehållande bland annat morot, rödlök, lagerblad och ättiksprit. Den inkokta laxen blir tilltalande, förtjusande och fantastiskt god.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 1998
Ingredienser
15 portioner
2 rödlökar
2 morötter
3 l vatten
2 dl ättiksprit (12%)
1 msk vitpepparkorn
10 kryddpepparkorn
8 lagerblad
2 1/2 msk salt
1 laxsida (1 laxsida motsvarar 1 1/2-2 kg)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Som sagt hällde bara på lagen och ställde formen på den avstängda plattan. Temperaturen steg till 53°C ändå. Hade dock ugnen på av annan anledning som också gav värme. Får se om den blev torr när den kallnat.
Sylvia
2023-12-09Låt den absolut INTE stå en hel timme. Jag har EJ varmluftsugn och laxen är oätlig, helt snustorr. Särskilt trist med tanke på priset på lax. Jag lagar ICAs recept jämt och är supernöjd men detta är ett helt felaktigt recept. Med vänlig hälsning, petra
Petra
2021-03-07Inget socker?
Britt
2020-07-16Hej Britt! Nej, i detta recept är det inget socker. Men du kan självklart lägga till socker om du vill! 😊 Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-07-16