Inkokt skrei med spetskålsallad
Vill du prova inkokt skrei ska du förbereda den dagen innan. Det är väl värt det eventuella besväret för den blir supergod. Passar bra både som förrätt eller huvudrätt. Servera vid sidan av krispig spetskål och toppa med forellrom.
Ingredienser
4 portioner
4 bitar skrei (à 120 g)
1/2 spetskålshuvud
1 dl crème fraiche
1 lime
1 liten rödlök
1/2 dl rapsolja
60 g forellrom
salt och svartpeppar
Inkokningslag
1 l vatten
1/3 dl salt
1/2 citron skuren i skivor
dillstjälkar
1 msk dillfrö
Till garnering
mâchesallad
För alla
Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri creme fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja).
Recept från Norskfisk.se
Gör så här
Tips
Grundreceptet är provlaggat för 4 portioner men passar även för 8 förrättsportioner. Beräkna 60g skrei per förrättsportion.
Ska du laga skrei till flera, blir det enklast att göra det i ugnen. Använd gärna en digitaltermometer som du sätter i fiskens tjockaste del. När temperaturen når 45-55°C är fisken klar.
Ska du laga skrei till flera, blir det enklast att göra det i ugnen. Använd gärna en digitaltermometer som du sätter i fiskens tjockaste del. När temperaturen når 45-55°C är fisken klar.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1253 KJ / 299 kCal
Fett20.7 g
Kolhydrater4.5 g
Protein23.4 g
Kommentarer