Inkokta äpplen i must

Betyg 2.9 av 5.
15 personer har röstat
0
Inkokta äpplen i must

Välj ett medelsyrligt äpple och koka in med en riktigt god äppelmust, rårörsocker och kanel. De inkokta äpplena är goda som de är i all enkelhet med lättvispad grädde eller vaniljglass, men passar även till mer avancerade desserter.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2015

Inkokta äpplen i must

Ingredienser

4 portioner
4   äpplen (gärna gravensteiner)
1 l  äppelmust (gärna gravensteiner)
1 dl  rårörsocker
2   kanelstänger

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg, om äpplena bjuds med lämpliga tillbehör.

Näringsvärdet är beräknat exkl serveringsförslagen.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.9 av 5.
15 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3015 KJ / 72 kCal
Fett0 g
Salt0 g
Kolhydrater17 g
Protein0 g

Testa liknande recept

Vin chaud
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Varm äppelmust med lönnsirap och kanel
Betyg 4.7 av 5.
17 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kryddig äppelbellini
Betyg 3.4 av 5.
24 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Äppelglögg med konjak
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Äppelglögg
Betyg 3.2 av 5.
68 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Varm äppelmust med kanel och ingefära
Betyg 4.7 av 5.
11 personer har röstat
Under 15 min att tillaga