Inkokta päron med choklad & päronmousse

Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
0
Inkokta päron med choklad & päronmousse

Lyxig och underbar efterrätt för dig som vill ha en utmaning i köket. Denna dessert med päron på en ljuvlig chokladkaka och en mousse av päron och vispgrädde smakar helt fantastiskt. Inkokta päron med choklad & päronmousse garneras med riven choklad.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2000

Inkokta päron med choklad & päronmousse

Ingredienser

8 portioner
1 dl  vatten
1/2 dl  socker
1   vaniljstång
2 dl  vitt vin
5   mogna päron

Mousse

2   gelatinblad
2   äggulor
1 dl  florsocker
1 dl  päronkonjak
3 dl  vispgrädde

Chokladkaka

100 g  smör
150 g  mörk choklad
1 msk  konjak
6   ägg
2 dl  socker

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Veganchokladmousse
Betyg 3 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Champagnemousse med mango och hallon
Betyg 3 av 5.
227 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fisk med hummer à l'Armoricaine
Betyg 2.5 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Hallonmoussetårta
Betyg 3.9 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tigermousse
Betyg 3.4 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Moussetårta med jordgubbar och rabarber
Betyg 4 av 5.
25 personer har röstat
Över 60 min att tillaga