Inlagd gurka med pepparrot
Klassisk inläggning med västeråsgurka, där en rejäl laddning färsk pepparrot ger en pigg smakbrytning. Servera till stek, grytor eller som smörgåspålägg.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2014
Ingredienser
ca 3 liter
1 kg västeråsgurka
2 msk salt
Lag
2 l vatten
1 1/2 dl ättiksprit (12 %)
3 dl socker
1 1/2 dl salt
15 dillkronor
100 g hyvlad pepparrot
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi485 KJ / 116 kCal
Fett0.4 g
Salt2.35 g
Kolhydrater22 g
Protein5 g
Kommentarer
Hej Gjorde en sats för en vecka sedan Tycker gurkorna är för skarpa i smaken Lite för mkt ättikssmak saltsmak Kan jag koka upp en sockerlag o fylla på o burkarna nu efteråt eller ska jag vänta o smaka av längre fram Mvh Roger Jönköping
Roger
2022-09-06Inga senapsfrön, jag ökar sockermängden.
Bo
2022-07-31Mängden socker i receptet kan väl ändå inte vara rätt om man jämför andra och mina gamla väl använda recept. tänkte jag skulle prova ett nytt denna gång, men där finns ju ingen smak på inläggningsvätskan. Vad är motiveringen till 3 teskedar socker, är det sockerfri motivering?
Rosa
2019-08-15Hej Rosa! Detta är inte en klassisk 1-2-3-lag utan en annan variant av inläggning, därav mindre socker. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2019-08-15