Inlagd ingefära

En härlig inlagd ingefära som är ett perfekt tillbehör på matbordet. Den fint skivade, kokta ingefäran lägger du in med uppkokt ättiksprit, socker och vatten. Låt allt svalna innan du serverar.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2021

Ingredienser
1 burk
300 g ingefära
1/2 dl ättiksprit
1 dl socker
1 1/2 dl vatten
Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Det blev så bra. Lika gott som på restaurang.
Margita
2025-03-14Häller alltid över vattnet ingefäran kokat i till ny kastrull tillsätter lite citron och honung och låter bli varmt, sen över till flaska när den svalnat och använder (inom en vecka) kall, till ingefäreshots eller varm, till te!
Therese
2024-06-30Hur länge står den färdiga ingefäran. Några dager eller några veckor?
Sandra
2023-03-02Hej Sandra! Den inlagda ingefäran håller ca 1-2 veckor i väl rengjord burk i kylen. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
2023-03-09