Inlagd papaya med senapsfrön
![Inlagd papaya med senapsfrön](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_64154/cf_259/inlagd_papaya_med_senapsfron.jpg)
Förgyll middagen med denna heta papayasås. Speciellt fiskrätter passar perfekt med smakerna av bland annat chili, ingefära och vitlök. Papayan kokar du i några få minuter med kryddorna och låter sedan stå svalt för bästa smak!
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2003
![Inlagd papaya med senapsfrön](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_64154/cf_259/inlagd_papaya_med_senapsfron.jpg)
Ingredienser
5 dl
2 1/2 röda chilifrukter
1 liten rödlök
2 vitlöksklyftor
3 cm färsk ingefära
1/2 dl bruna/svarta senapsfrön
2 1/2 dl vitvinsvinäger
1 1/2 gröna chilifrukter
250 g papaya (relativt omogen)
1/2 msk olja
1 1/3 dl socker
1 krm salt
1 krm gurkmeja
Gör så här
Tips
För att få riktigt rena glasburkar, koka dem och låt torka i ugnen i 100°C.
Har du lagat receptet?
Kommentarer