Inlagd sill

Inlagd sill är en klassiker till midsommar, påsk och på det svenska julbordet. Denna inlagda sill är lättlagad, ofantligt god och en verklig fröjd för smaklökarna vid matbordet.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 1998

Ingredienser
8 portioner
Lag
2 rödlökar
1 morot
1 dl ättiksprit (12%)
2 dl strösocker
3 dl vatten
15 kryddpepparkorn
2 lagerblad
2 förp inläggningssill (à 240 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Funkar bra som vanlig inlagd sill. Jag föredrar en lite sötare gammaldags sill och använder 3 dl socker, 1 tsk krossad vitpeppar, 10 kryddnejlikor, 30 kryddpepparkorn som krossas, precis som min mamma gjorde.
Annika
2025-04-28White vinegar
Christian
2024-12-19Tror att det heter white vinegar. Då är det ättika.
Maud alva
2024-12-18