Inlagda jalapeños
Inlagd chili är ett supergott tillbehör till exempelvis tacos! Det klassiska valet är att pickla jalapeño, men man kan egentligen ta vilken chilisort som helst, eller blanda olika typer av chili.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2018
Ingredienser
ca 1 liter
Lag
2 1/2 dl äppelcidervinäger
7 1/2 dl vatten
3/4 dl strösocker
1 tsk salt
ca 700 - 800 g jalapeños (gärna i olika färger)
2 - 3 vitlöksklyftor
ev 1 tsk senapsfrö
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Receptet kommer från boken Chili: 222 sorter att odla och äta av Eva Robild och Kerstin Rosengren.
Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3006 KJ / 716 kCal
Fett2 g
Salt7.23 g
Kolhydrater154 g
Protein17 g
Kommentarer
Hej, jag har skurit ner och fryst in jalapenos. Går det att använda dessa för att lägga in dem eller ska jag göra något annat med dem?
Torsten
2024-08-11Hej Torsten! Jag tror tyvärr att det kommer bli mosigt om du använder fryst jalapenos. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-08-12Enkelt och jättegott
Susanne
2024-01-14Jag har lagt in gröna tomater på liknande recept och jag åt av de i minst ett halvår.
Karin
2018-11-03