Inlagda rödbetor

Inlagda rödbetor är ett klassiskt tillbehör till många av våra recept inom husmanskost, inte minst till pyttipanna! Att lägga in rödbetor är enkelt och blir så mycket godare när man gjort dem själv. Bäst resultat får du om du förvarar rödbetorna svalt några dygn innan servering.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2020

Ingredienser
1 sats
2 tsk salt
2 l vatten
1 kg färska rödbetor
Lag
9 dl vatten
2 dl ättika (12%)
3 dl strösocker
10 vitpepparkorn
10 hela nejlikor
2 lagerblad
1 cm bit pepparrot
Gör så här
00:45:00
01:30:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Patrick. 2025 03 31 När jag kokar lagen med kryddor, tänkte koka med skivad lök, morötter. Blir skäverödbeta.😃typ Bostongurka. Det går nog att använda mer grönsaker som passar till tex pyttipanna dock ingen fin färg Men det är smaken som räknas Säg inget, man har pommes och bea på pizza. Detta gör att man kan blanda vad som helst Inga gränser.
Patrick
2025-03-31Mycket bra recept men tyvärr hade jag ingen pepparrot hemma Men det gick bra ändå
Lena
2025-02-07Riktigt god inläggning.
Anna
2024-09-18