Irländsk gryta
![Irländsk gryta](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_181145/cf_259/irlandsk_gryta.jpg)
Mustig irländsk köttgryta med lamm. I grytan har du, förutom kött, rotsaker som morötter, kålrot, palsternacka och potatis. Den irländska grytan serverar du med bladpersilja och bröd.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 1996
![Irländsk gryta](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_181145/cf_259/irlandsk_gryta.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 kg lammkött från bringa, bog eller rygg
1 - 1 1/2 msk olja
3 dl öl
2 morötter
150 g kålrot
1 palsternacka
4 - 5 potatisar
1 tsk salt
3 - 5 svartpepparkorn
1 tsk rosmarin
2 lagerblad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Mycket gott traditionell irländsk rätt. Själv byter jag ut kålrot mot purjolök plus 300g brunar lök. Traditionellt kokar man potatisen i en annan skål och häller över grytan. Timjan och oregano funkar bra också. Allt i allt, MUMS MUMS!
Hamish
2012-10-03