Isglass med hallon och fläder
Enkla, goda och läskande är dessa söta isglasspinnar som är gjorda på blommande flädersaft och färska hallon. Smaken av sommar på en pinne helt enkelt!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2023
Ingredienser
8-10 st
6 dl vatten
2 1/2 dl koncentrerad flädersaft
2 tsk potatismjöl
250 g färska hallon
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat per glass på 8 glassar.
Gör så här
Tips
Istället för glassformar kan du använda små pappersmuggar och glasspinnar eller avklippta papperssugrör.
Låt glassen stå i frysen någon timme innan du sätter i glasspinnarna så blir det enklare att få dem att stå rakt.
Spola glassformarna snabbt med varmt vatten för att få isglassarna att lossna lättare.
Låt glassen stå i frysen någon timme innan du sätter i glasspinnarna så blir det enklare att få dem att stå rakt.
Spola glassformarna snabbt med varmt vatten för att få isglassarna att lossna lättare.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi365 KJ / 87 kCal
Fett0.2 g
Salt0 g
Kolhydrater20 g
Protein0.4 g
Kommentar
Supergott och superenkelt att göra! Välj zero om man vill ha en sockerfri glass! 😁
Tove
2023-08-04