Iste med hallon & ingefära
Detta förstklassiga recept på iste med hallon och ingefära kokar du enkelt ihop hemma. Låt te, hallon, citron och honung dra tillsammans i en karaff för ett läskande iste perfekt för varma dagar.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2024
Ingredienser
4 glas
8 dl vatten
4 tepåsar eller 1 1/2 msk löste (gärna med hallonsmak, för 4 port)
1 msk honung
1 citron
3 cm ingefära
125 g färska eller frysta hallon
Gör så här
Tips
OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi172 KJ / 41 kCal
Fett0 g
Salt0 g
Kolhydrater8 g
Protein1 g
Kommentarer