Isterband med gräddstuvad grönsakspytt
Kvällens isterband är fullproppad med smak och sälta, smakerna balanseras med att servera en krämig grönsakspytt med hint av dijonsenap. Precis innan servering strör du lite fickhackad gräslök över, och gärna lite senap vid sidan för den som önskar!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2021
Ingredienser
2 portioner
2 isterband
1 tsk olja
500 g färsk vegetarisk pytt
2 tsk smör
2 1/2 dl matlagningsgrädde
salt
peppar
1/2 msk dijonsenap
1/2 ask färsk gräslök (à 20 g)
Till servering
senap
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3310 KJ / 803 kCal
Fett61 g
Salt3.8 g
Kolhydrater36 g
Protein23 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Känns inget bistro över denna ,ingen vi glatt äter en gång till
Mikael
2021-06-09I pytten hade jag hellre sett vanlig potatis i stället för sötpotatis.
Ronny
2021-06-08