Isterband med stuvade rotfrukter
![Isterband med stuvade rotfrukter](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_17871/cf_259/isterband_med_stuvade_rotfrukter.jpg)
Isterband är riktigt god, svensk husmanskost. Servera gärna dina isterband tillsammans med krämigt stuvade rotfrukter för en riktigt god och mättande måltid.
![Isterband med stuvade rotfrukter](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_17871/cf_259/isterband_med_stuvade_rotfrukter.jpg)
Ingredienser
4 portioner
3 msk vetemjöl
5 dl mjölk
2 påsar frysta rotfrukter (à 500 g)
salt och peppar
1/2 dl skuren persilja eller gräslök
4 isterband
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på isterbanden. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut mjölet mot majsstärkelse och isterbanden mot glutenfri korv.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, ris- eller sojamjölkersättning.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1646 KJ / 387 kCal
Fett0 g
Kommentar
Det är väl helt ok att ha isterband till stuvade rotfrukter men att rekommendera frysta rotfrukter, just nu när de färska är som bäst, är väl ändå att ha tappat intresset för det lilla extra goda.
Göran
2009-10-09