Isterband med tomatkokt matvete och oliver
En riktig korvmåltid där både isterband och prinskorv ingår. Servera ihop med en matvetesallad med tomater, basilika och kalamataoliver. Avsluta med en klick gräddfil.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2011
Ingredienser
4 portioner
2 isterband
240 g prinskorv
1 msk smör eller margarin
1 dl gräddfil till servering
salt och peppar
Tomatkokt matvete
2 burkar matvete (à 400 g)
1 gul lök
1 msk olivolja
1 burk körsbärstomater (à 400 g)
2 tsk honung
1 dl kärnfria kalamataoliver
1 kruka hackad basilika
För alla
Rätten är äggfri.
Gör glutenfri: byt matvete mot glutenfritt gryn, t ex glutenfri couscous, quinoa eller välj ris.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett, ersätt gräddfil med mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja).
Kontrollera innehållet i korvarna för samtliga allergener.
Gör så här
Tips
Det är gott att smaksätta gräddfilen med lite dijonsenap. Man kan också hacka oliverna och röra ner i stället för att blanda dem med matvetet. Barnknepet: Dela isterbanden på längden, skrapa ur innanmätet och stek i matfett till ett knaprigt "smul" – det brukar gå hem hos de flesta.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3492 KJ / 835 kCal
Fett40.3 g
Kolhydrater94.6 g
Protein24.4 g
Kommentar
Matvete är inte glutenfritt! Använd ris i stället så blir det glutenfritt. Låter annars som en riktigt god vardagsrätt.
Eva
2011-09-06