Italiensk fiskgratäng
![Italiensk fiskgratäng](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
En enkel och god fiskgratäng med italiensk karaktär. Gratängen gör du på torsk och kryddar med oregano. Gratinera i ugn och servera sedan fisken med exempelvis pressad potatis och gröna bönor.
![Italiensk fiskgratäng](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 pkt djupfryst torsk (à 400 g)
1 burk tomatsås typ Napoli (à 375 g)
1 tsk oregano
3 dl mjölk
2 msk vetemjöl
1 msk smör eller margarin
1/2 tsk salt
2 dl riven ost
750 g potatis
1 pkt gröna djupfrysta bönor (à 250 g)
Gör så här
Tips
Vetemjölet går bra att byta mot maizena
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jättegod fiskgratäng! Jag klippte över lite inlagda soltorkade tomater. Det förhöjde rätten ytterligare!
Maria
2007-02-12Supergott! Lättlagat! Jag kokte en italiensk tomatsås med vitlök och färsk basilika istället för tomatsås på burk. Skippade oreganon.
Inga-maj
2006-05-26Jag tillsatte en påse stuvad spenat i botten. Väldigt gott.
Magdalena
2005-05-12