Italiensk fylld filé
Gott och uppskattat recept med anor från Italien. Den italienska fyllda filén innehåller parmaskinka, fetaost, basilika och soltorkade tomater. Fyll den baconinlindade fläskfilén med röran och ugnsstek sedan filén.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2001
Ingredienser
4 portioner
1 fläskfilé (à ca 600 g)
6 skivor parmaskinka
75 g fetaost eller mozzarellaost
5 marinerade soltorkade tomater
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1/2 kruka färsk basilika
1 paket bacon (à 140 g)
2 msk smör eller margarin
12 trägrillspett (i trä)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Rulltårtemetoden var något nytt för mig men det var det bästa tipset på länge, fyllningen passar utmärkt ihop med fläsk köttet som isäg inte smakar så mycket. Hoppa över alla spett, tandpetere och snören, fungerar utmärkt att bara steka lite först och sedan in ungnen. Supergott
Jimmie
2007-02-09Jag bytte ut osten mot kvibille gräddädel och uteslöt parmaskinkan. mycket gott och uppskattat av mina gäster. vill även tillägga att några grillspett behövde jag inte, förstår faktiskt inte vad de skall fylla för funktion o definitivt inte från långsidan är det felskrivet eller är det jag som inte riktigt fattar????
Rose-marie
2006-11-15En maträtt som uppskattas av alla åldrar. Supergott! Jag använde också "rulltårtemetoden"
Gunvor
2006-01-19