Italiensk maräng

Härlig italiensk maräng som är utsökt med till exempel en citrontarte. Vispa ihop äggvitor, socker, citronjuice och varm sockerlag och klicka eller spritsa ut på exempelvis en paj. Grilla i ugn eller med gasolbrännare för att få färg på marängen före servering.

Ingredienser
1 sats
4/5 dl vatten
1 1/2 dl socker
3 äggvitor
1 tsk färskpressad citronjuice
Gör så här
00:10:00
00:01:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Kan man spritsa marängen ett par timmar i förväg? Håller den sig?
Sabrije
2020-05-29Hej Sabrije! Ja, ett par timmar innan gå bra och bränn gärna av den då också. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina
ICA-köket
2020-06-01Hej! Kan man göra marängen i förväg, alltså innan den ska spritsas ut på
Åsa
2020-05-24Hej Åsa! Du kan frysa in den italienska marängen (gärna i en spritspåse och se till att den är lufttät) tills du ska använda den. Den håller sig bra i minst ett par dagar i frysen men, som det mesta som man bakar så är även italiensk maräng som godast direkt efter den görs. Lycka till! Hälsningar Elina
ICA-köket
2020-05-28Hej Lars-Olle! Det här är inget recept på vanliga maränger utan denna ska var lös/mjuk inuti. När man gräddar maränger då har man låg temperatur och gräddar tills marängerna är nästan eller är torra invändiga. Lycka till!
Ica-köket
2014-08-05