Italiensk potatisbakelse
![Italiensk potatisbakelse](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_63640/cf_259/italiensk_potatisbakelse.jpg)
Läcker bakelse på potatissorten asparges i spröd filodeg. Lägg en fuktad kökshandduk över filodeg som väntar på att användas. Servera som förrätt eller tillbehör.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2012
![Italiensk potatisbakelse](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_63640/cf_259/italiensk_potatisbakelse.jpg)
Ingredienser
12 st
1 kg potatis t ex asparges
10 soltorkad tomat i olja
1 1/2 dl urkärnade kalamataoliver
50 g smör till pensling
1 rulle kyld filodeg (à ca 250 g)
olivolja till formarna
1 dl mjölk (3%)
1 msk olja från de soltorkade tomaterna
2 äggulor
1 msk smör
1 tsk salt
1 krm peppar
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktos- respektive mjölkproteinfri: läs innehållsdeklarationen på filodegen. Använd laktos- respektive mjölkfritt matfett och mjölk.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Fantastiskt god potatis bakelse, passar jätte bra till grillat kött, kan verkligen rekommendera/Pia
Pia
2012-06-09