Italiensk rissoppgryta med kyckling
![Italiensk rissoppgryta med kyckling](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_14985/cf_259/italiensk_rissoppgryta_med_kyckling.jpg)
Sagolik italiensk rissoppgryta med mör kyckling. Det frästa riset ger soppan en annorlunda och matig karaktär och crème fraichen gör rissoppan krämig och utsökt.
![Italiensk rissoppgryta med kyckling](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_14985/cf_259/italiensk_rissoppgryta_med_kyckling.jpg)
Ingredienser
4 portioner
3 dl långkornigt ris
1 msk olivolja
1 l hönsbuljong (tärning + vatten)
4 kycklingfiléer
4 tomater
2 dl lätt crème fraiche
1 tsk salt
1 - 2 krm peppar
ev strimlad basilika eller bladpersilja till garnering
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongtärningen och brödet.
I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri lätt crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut lätt crème fraichen mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Tips
Stek gärna kycklingen tillsammans med några skivor bacon så får soppan en god smakbrytning av rökt.
Gröna tipset: Vill du äta grönt kan kycklingen ersättas med bitar av quorn.
Gröna tipset: Vill du äta grönt kan kycklingen ersättas med bitar av quorn.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2297 KJ / 550 kCal
Fett0 g
Kommentarer
Kanske en dum fråga... men ska riset kokas innan? 😂
Sara
2020-10-05Hej Sara! Vi skulle snarare säga att det är en bra fråga! Man brukar ju inte fräsa okokt ris. 😉 I detta recept ska riset alltså inte kokas utan fräsas okokt och sedan kokas. Hoppas att du gillar maten! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-10-06Jätte gott! Jag använde matlagningsgrädde i och det blev super gott!
Jonna
2006-12-04God o lättlagad, men det kan kanske vara lite mindre ris i. Jag använde vanlig Creme Fraich. Super god!
Ellinor
2005-06-18