Italienska köttbullar i tomatsås med matvetepudding
Italiensk rätt med hemmarullade köttbullar av kalvfärs, ägg och parmesan som puttrat färdiga i en mustig tomatsås. Till detta en spännande matvetepudding med aubergine, ricotta och bladpersilja.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2012
Ingredienser
4 portioner
Matvetepudding
3 1/2 dl vatten
1 msk kycklingfond
2 dl matvete
1 liten aubergine
2 msk olivolja
1/2 knippe bladpersilja
2 ägg
250 g ricottaost
salt
svartpeppar
1 msk smör
1 msk ströbröd
Tomatsås
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
500 g passerade tomater
salt och peppar
1 tsk strösocker
1/2 kruka basilika
Köttbullar
500 g kalvfärs
2 ägg
50 g parmesan
1 msk ströbröd
salt och peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2443 KJ / 585 kCal
Fett51 g
Kolhydrater35.5 g
Protein27.2 g
Kommentar
Bytte matvetepuddingen mot pasta och vips en väldigt barnvänlig rätt - som både barn och sambo gillade! :)
Johanna
2012-03-15