Jalapeño poppers

Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
0
Jalapeño poppers

Fyllda och friterade jalapeños blir ett härligt hett tilltugg eller snack, perfekt som plockmat. Jalapeñon fylls med en röra av färskost, riven ost, lime och chili och paneras sedan i ströbröd för en krispig yta.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2018

Jalapeño poppers

Ingredienser

4-6
16   gröna jalapeños
100 g  färskost
100 g  riven lagrad ost
1 krm  finrivet limeskal
1 tsk  färskpressad limejuice
1   finhackad röd chili
2 dl  vetemjöl
2 dl  mjölk
2 dl  ströbröd
ca 1 l  neutral olja till fritering

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjölet mot glutenfri mjölmix och välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost och laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut färskost, mjölk och lagrad ost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Receptet kommer från boken Chili: 222 sorter att odla och äta av Eva Robild och Kerstin Rosengren‎.

Näringsvärdet är beräknat per jalapeño.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi520 KJ / 124 kCal
Fett7 g
Salt0.2 g
Kolhydrater12 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Popcorn med chili och lime
Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Grillade majskolvar med jalapeñosmör och fetaost
Betyg 4.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad sötpotatissallad med jalapeñodressing
Betyg 4.8 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pastakroketter med citron- och dillmajonnäs
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Över 60 min att tillaga
Lime- och korianderslungad majs
Betyg 3.9 av 5.
12 personer har röstat
Under 15 min att tillaga