Jalapeño poppers
![Jalapeño poppers](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_188523/cf_259/jalapeño_poppers.jpg)
Fyllda och friterade jalapeños blir ett härligt hett tilltugg eller snack, perfekt som plockmat. Jalapeñon fylls med en röra av färskost, riven ost, lime och chili och paneras sedan i ströbröd för en krispig yta.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2018
![Jalapeño poppers](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_188523/cf_259/jalapeño_poppers.jpg)
Ingredienser
4-6
16 gröna jalapeños
100 g färskost
100 g riven lagrad ost
1 krm finrivet limeskal
1 tsk färskpressad limejuice
1 finhackad röd chili
2 dl vetemjöl
2 dl mjölk
2 dl ströbröd
ca 1 l neutral olja till fritering
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjölet mot glutenfri mjölmix och välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost och laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut färskost, mjölk och lagrad ost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Receptet kommer från boken Chili: 222 sorter att odla och äta av Eva Robild och Kerstin Rosengren.
Näringsvärdet är beräknat per jalapeño.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi520 KJ / 124 kCal
Fett7 g
Salt0.2 g
Kolhydrater12 g
Protein4 g
Kommentarer