Jämtländsk tiramisu
![Jämtländsk tiramisu](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_18932/cf_259/jamtlandsk_tiramisu.jpg)
Ett annorlunda recept på tiramisu med inspiration från Jämtland. Du gör desserten av bland annat grädde, kvarg, ägg, sockerkaka, hjortronlikör, kaffe, hjortron och choklad. En oemotståndligt god efterrätt!
![Jämtländsk tiramisu](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_18932/cf_259/jamtlandsk_tiramisu.jpg)
Ingredienser
6 portioner
Tiramisu
2 dl vispgrädde
1 1/2 dl kvarg (10%)
2 ägg
5 msk socker
1 färdig sockerkaka (à 350 g)
1/2 dl hjortronlikör
1 1/2 dl starkt kaffe eller espresso
Hjortronmylta
250 g frysta, tinade hjortron
1 1/2 msk socker
Garnering
2 msk kakao eller riven choklad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Åt en klassisk jättegod Tiramisu på nyårsafton,lagad av en väninna som bott 28 år i Rom.Detta recept verkar också intressant särskilt ned tanke på mina rötter i Jämtland.
Bodil
2015-01-02Lite omständligt att laga till, MEN TOPPENGOTT!! Kommer att laga det fler gånger!
Elsa
2011-02-01