Japanska pannkakor
Japanska fluffiga pannkakor är söta och äts gärna med färska bär. Knepet att få till de höga och luftiga japanska pannkakorna är att göra en marängsmet som rörs ner i pannkakssmeten. Grädda dem i stekpannan och njut pannkakorna direkt med bär, gärna lite lönnsirap och florsocker på toppen.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2024
Ingredienser
12 st
6 msk vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 krm salt
2 äggulor
2 tsk strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 msk mjölk
4 äggvitor
2 msk strösocker
1 msk olja
Till servering
lönnsirap
färska bär
florsocker
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
De är jättegoda! Men det tog så vansinnigt lång tid att steka (7 min på varje sida) att smeten säckade ihop efter att jag stekt hälften. Kan man klicka ut dem på en plåt och sätta i ugnen istället?
Andrea
2024-04-21Goda och lättlagade. Fluffiga och lätta. Passar bra som efterrätt.. men, de är inte matiga. Vill du ha matiga pannkakor, välj amerikanska.
Raine
2024-04-18Smakar som en fluffig omelett light. Ska prova ta lite mer vaniljsocker nästa gång. Dottern tyckte de var goda.
Sara
2024-01-26