Järpar i gräddig tomatsås

Betyg 3.7 av 5.
19 personer har röstat
2
Järpar i gräddig tomatsås

En snabblagad och smarrig middag som kommer att uppskattas av stora och små. De saftiga järparna steks och får sedan puttra i en underbart god italiensk tomatsås tills smakerna gift sig. Basilikan ger rätten extra piff. Servera med nykokt ris, krispig grön romansallad och en god och kall dryck.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2016

Järpar i gräddig tomatsås

Ingredienser

4 portioner
4   port ris eller annat gryn

Järpar

1/2 dl  ströbröd
1   ägg
1 dl  vatten
ca 500 g  blandfärs
1/2 tsk  salt
1 krm  peppar
1 msk  smör eller margarin
390 g  pastasås basilika
1 dl  matlagningsgrädde

Till servering

1   romansallad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
19 personer har röstat

Kommentarer

Mycket gott och inner tempraturen på järparna runt 72 grader är helt perfekt inte alls torra och tråkiga. Väl värt ett försök! Jag har använt extra ca 1krm vit peppar som inte står i receptet till färsen .

Mikael

2017-04-11

underbar

Ismail

2016-11-28

Näringsvärde per portion

Energi2574 KJ / 615 kCal
Fett26.7 g
Salt2.51 g
Kolhydrater57.2 g
Protein34.4 g

Testa liknande recept

Lasagne med sallad
Betyg 4.5 av 5.
42 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pannbiff med pasta och tomatsås
Betyg 3.7 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Järpar med citronmarinerad aubergine
Betyg 2.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Järpar med tzatziki
Betyg 4 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Örtiga färsjärpar med apelsinsallad i pitabröd
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Järpar med tomat- och olivsås
Betyg 3.5 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga