Järpar i gräddig tomatsås
En snabblagad och smarrig middag som kommer att uppskattas av stora och små. De saftiga järparna steks och får sedan puttra i en underbart god italiensk tomatsås tills smakerna gift sig. Basilikan ger rätten extra piff. Servera med nykokt ris, krispig grön romansallad och en god och kall dryck.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2016
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
Järpar
1/2 dl ströbröd
1 ägg
1 dl vatten
ca 500 g blandfärs
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 msk smör eller margarin
390 g pastasås basilika
1 dl matlagningsgrädde
Till servering
1 romansallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2574 KJ / 615 kCal
Fett26.7 g
Salt2.51 g
Kolhydrater57.2 g
Protein34.4 g
Kommentarer
Mycket gott och inner tempraturen på järparna runt 72 grader är helt perfekt inte alls torra och tråkiga. Väl värt ett försök! Jag har använt extra ca 1krm vit peppar som inte står i receptet till färsen .
Mikael
2017-04-11underbar
Ismail
2016-11-28