Järpar med tomat- och olivsås

Betyg 3.5 av 5.
11 personer har röstat
0
Järpar med tomat- och olivsås

En mättande middagsrätt som du tillagar på under 30 minuter! Bryn de saftiga järparna (smaksatta med vitlök, salt och peppar), i en stekpanna, häll över körsbärstomaterna och tillsätt timjan och oliver. Servera dina järpar i den färgglada tomatsåsen tillsammans med nykokt pasta.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2014

Järpar med tomat- och olivsås

Ingredienser

4 portioner
4   port pasta (gärna gemelli)
1   vitlöksklyfta
1 dl  vatten
1/2 dl  ströbröd
ca 500 g  blandfärs
1/2 tsk  salt
1 krm  svartpeppar
1 msk  olja
1   burk körsbärstomater (à 400 g)
1 tsk  timjan
140 g  oliver pimiento

För alla

Rätten är fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta och ströbröd alt po-fiber. (Glutenfritt ströbröd är ej mjölkproteinfritt)
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
11 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2585 KJ / 619 kCal
Fett27.8 g
Kolhydrater56.8 g
Protein32.4 g

Testa liknande recept

Olivfyllda järpar
Betyg 3 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Järpar i gräddig tomatsås
Betyg 3.7 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Järpar med tzatziki
Betyg 4 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Järpar med gräddig lökragu
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Järpar med gurka och rotfruktsmos
Betyg 4 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kålpudding två punkt noll
Betyg 4.6 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga