Järpar med tzatziki
Kvällens middag för tankarna till medelhavet: Saftiga smörstekta järpar med mild smak av dijonsenap som serveras med fluffigt ris, krispig, strimlad sallad och en underbart krämig tzatziki med vitlök. Smaklig spis!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2017
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
Järpar
1/2 dl ströbröd
1 ägg
1 dl vatten
ca 500 g blandfärs
1/2 msk dijonsenap
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 msk smör eller margarin
Tzatziki
1 gurka
2 dl matyoghurt
1 vitlöksklyfta
Till servering
1/2 isbergssallad
För alla
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd matfett och matyoghurt utan laktos
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut yoghurten mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: uteslut ägget.
Gör så här
Tips
Ett smart sätt att få lika stora järpar är att först dela färssmeten i två delar och sedan fyra och sedan åtta (för 4 port).
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2451 KJ / 586 kCal
Fett24 g
Salt1 g
Kolhydrater57 g
Protein35 g
Kommentarer