Jordärtskockscrème
![Jordärtskockscrème](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_13636/cf_259/jordartskockscrème.jpg)
Denna jordärtskockscrème passar utmärkt som tillbehör till rimmad fisk eller kallskuret. En crème med bland annat jordärtskockor, schalottenlökar och crème fraiche som du serverar sval till maten.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2002
![Jordärtskockscrème](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_13636/cf_259/jordartskockscrème.jpg)
Ingredienser
undefined
500 g jordärtskockor
2 dl mjölk
2 schalottenlökar
1 msk smör
2 dl crème fraiche
2 msk gräslök
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck, laktosfritt smör och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.
Gör så här
Tips
Späd purén med buljong till en simmig konsistens så har du basen till en god soppa!
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2760 KJ / 660 kCal
Fett26 g
Salt0.4 g
Kolhydrater76 g
Protein18 g
Kommentarer