Jordärtskockssoppa med räkor, dill och tomat

Betyg 3.8 av 5.
40 personer har röstat
0
Jordärtskockssoppa med räkor, dill och tomat

Gräddig jordärtskockssoppa med vitt vin, vitlök och en skvätt citron, serverad med en sallad av räkor, dill och tomat. Bryn grönsakerna och koka i buljong, vin och grädde. Mixa soppan slät och toppa med tomat- och räksalladen.

Jordärtskockssoppa med räkor, dill och tomat

Ingredienser

4 portioner
500 g  jordärtskockor
2   schalottenlökar
1   vitlöksklyfta
1 msk  olivolja
1 dl  vitt matlagningsvin eller vitt vin
7 dl  hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 1/2 dl  vispgrädde
1 dl  mjölk
flingsalt
peppar
580 g  handskalade räkor i lake
1   kruka dill
2   tomater
1 msk  olivolja

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd grädde och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden och mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
40 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2263 KJ / 542 kCal
Fett33.6 g
Kolhydrater22.8 g
Protein30 g

Testa liknande recept

Över 60 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Paella med kyckling, chorizo och timjan
Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Räkröra med mandelpotatis och krondill
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Trattkantarellsoppa med kycklingpiroger
Betyg 3.8 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga