Jordärtskockssoppa med räkor, dill och tomat
![Jordärtskockssoppa med räkor, dill och tomat](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_62822/cf_259/jordartskockssoppa_med_rakor__dill_och_tomat.jpg)
Gräddig jordärtskockssoppa med vitt vin, vitlök och en skvätt citron, serverad med en sallad av räkor, dill och tomat. Bryn grönsakerna och koka i buljong, vin och grädde. Mixa soppan slät och toppa med tomat- och räksalladen.
![Jordärtskockssoppa med räkor, dill och tomat](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_62822/cf_259/jordartskockssoppa_med_rakor__dill_och_tomat.jpg)
Ingredienser
4 portioner
500 g jordärtskockor
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1 dl vitt matlagningsvin eller vitt vin
7 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 1/2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
flingsalt
peppar
580 g handskalade räkor i lake
1 kruka dill
2 tomater
1 msk olivolja
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd grädde och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden och mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2263 KJ / 542 kCal
Fett33.6 g
Kolhydrater22.8 g
Protein30 g
Kommentarer