Jordgubbar med fryst chokladkräm
![Jordgubbar med fryst chokladkräm](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_221335/cf_259/jordgubbar_med_fryst_chokladkram.jpg)
Bästa kombon måste väl ändå vara jordgubbar och choklad. Här gör du en fryst kräm av choklad, gräddfil och maränger som du fryser några timmar. Köp sedan de mest somriga bär som finns i Sverige nämligen jordgubbar och servera den frysta chokladkrämen till gubbarna. Toppa med fräsch mynta.
![Jordgubbar med fryst chokladkräm](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_221335/cf_259/jordgubbar_med_fryst_chokladkram.jpg)
Ingredienser
4 portioner
200 g mjölkchoklad
2 dl gräddfil
10 maränger eller minimaränger (10 maränger motsvarar ca 2 dl minimaränger)
1 l färska jordgubbar
1 kruka mynta
För alla
Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av choklad, gräddfil och maränger.
Gör äggfri: välj äggfria maränger.
Gör så här
Tips
Gör en rolig maränglass om du har gräddfil och maränger över. Blanda 1 dl krossade maränger med 1 dl gräddfil och frys ca 5 timmar.
Har du lagat receptet?
Kommentarer