Jordgubbar med pecannötsströssel
Den perfekta avslutningen på en härlig sommarmiddag. Fräscha jordgubbar med ett sött pecannötsströssel. Du serverar jordgubbarna i ett glas med en kula vaniljglass.
Ett recept från:
Buffé nr 7, 2002
Ingredienser
8 portioner
2 l jordgubbar
Pecannötsströssel
1 1/2 dl pecannötter eller valnötter
50 g smör
2 dl havregryn
1 dl socker
1/2 dl lönnsirap
vaniljglass till servering
För alla
Fri från gluten, men till barn under 18 år med celiaki rekommenderas inte havre. Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör äggfri: uteslut glassen och välj istället vispad grädde smaksatt med vaniljsocker
Gör mjölkproteinfritt: använd mjölkfritt margarin eller olja i stället för smör och välj mjölkfri glass eller vaniljsås.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer