Jordgubbar med vanilj- och kaktusfikonpuré

Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
0
Jordgubbar med vanilj- och kaktusfikonpuré

Kaktusfikon är en exotisk frukt man måste närma sig försiktigt. De små taggarna har hullingar så bästa knepet är att hålla kaktusfikonet med en gaffel och skala med en kniv. När väl skalet är borta så mixas det vackert röda fruktköttet med vanilj och lime till en spännande puré. Tillsammans med myntamarinerade jordgubbar blir det en annorlunda exotiskt dessert.

Jordgubbar med vanilj- och kaktusfikonpuré

Ingredienser

4 portioner
1 l  jordgubbar
1   lime
1   kruka mynta
2   kaktusfikon
2 msk  vatten
3 msk  strösocker
1/2   vaniljstång
2 dl  smetana

Till servering

vaniljglass, smetana eller grädde

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana och laktosfritt serveringsalternativ.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot Sour Supreme (innehåller soja) alternativt en ris- eller havrebaserad ersättningsprodukt. Servera soja-, havre- eller risbaserat alternativ till, t.ex. havreglass, risbaserad grädde eller en sorbet.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1891 KJ / 452 kCal
Fett29.5 g
Kolhydrater40.1 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Jordgubbar med mangosorbet
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Marinerade jordgubbar
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Leslie Waters exotiska fruktsoppa
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pepparkakspannacotta
Betyg 3.5 av 5.
35 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rabarber- och jordgubbsmarmelad med lime
Betyg 3.6 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Marinerad fruktsallad
Betyg 3.6 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga