Jordgubbskompott
![Jordgubbskompott](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_165768/cf_259/jordgubbskompott.jpg)
Recept på fräscht och lättlagat tillbehör till efterrätter av jordgubbar, citron och muscovadosocker. Jordgubbskompott kokar du snabbt ihop. Servera den gärna till minicheesecakes.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2007
![Jordgubbskompott](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_165768/cf_259/jordgubbskompott.jpg)
Ingredienser
10 portioner
500 g färska eller frysta jordgubbar
2 citroner
1 1/2 dl muscovadosocker
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Förbered
Både kompotten och cheesecaken går utmärkt att göra flera dagar i förväg. Värm ev kompotten så att den är ljummen vid servering.
Både kompotten och cheesecaken går utmärkt att göra flera dagar i förväg. Värm ev kompotten så att den är ljummen vid servering.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Min kompott är väldigt lös, ska den vara det?
Helena
2021-07-09Hej Helena! Det kanske var väldigt saftiga jordgubbar. Då kan man koka kompotten lite längre. 😊 Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-07-20