Jordgubbskompott med mandelfras
Jordgubbskompott med mandelfras är en underbar sommardessert där jordgubbskompotten varvas med ett mandelfras baserat på mandelmassa. Servera i fina små glas och toppa med ett syrligt yoghurttäcke smaksatt med kardemumma.
Ingredienser
4 portioner
100 g mandelmassa
1 paket tinade jordgubbar (à 200 g)
1/2 dl socker
2 tsk pressad citronjuice
1 dl matyoghurt (10%)
1/2 tsk malen kardemumma
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: ersätt matyoghurt med mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi816 KJ / 195 kCal
Fett7.9 g
Kolhydrater27.1 g
Protein3.6 g
Kommentarer