Jordgubbsswiss i strut
Marängswiss i strut med extra sommarkänsla i form av färska jordgubbar. Vispa syrad grädde, krossa maränger och skiva gubbarna. Sedan återstår bara att varva kulor med glass, grädde, marängsmulor och eventuell kolasås. Hugg in på momangen!
Ingredienser
4 portioner
250 g färska jordgubbar
1 1/2 dl syrad grädde (30 %)
4 dl vaniljglass
100 g smulade maränger
4 glasstrutar
2 msk kolasås
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1609 KJ / 386 kCal
Fett19 g
Salt0.21 g
Kolhydrater48 g
Protein4 g
Kommentar
Är "syrad grädde" i detta recept detsamma som crème fraîche?
Ella christina
2018-06-16Hej Ella! Nja, det finns en färdig produkt i mejerihyllan som heter syrad grädde. Den kan användas där du i dag använder vispgrädde, matlagningsgrädde eller crème fraiche. Så om du hellre vill ha crème fraiche går det säkert också bra. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-06-18