Jordgubbssylt
![Jordgubbssylt](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_240799/cf_259/jordgubbssylt.jpg)
Den bästa av sylter – jordgubbssylten! Gör hemgjord sylt med jordgubbar och förgyll pannkakorna, gröten, rostade mackan, yoghurten eller våfflorna med smak av sommar året runt.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2022
![Jordgubbssylt](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_240799/cf_259/jordgubbssylt.jpg)
Ingredienser
ca 1 l
1 kg färska jordgubbar (1 kg motsvarar ca 2 l)
500 g syltsocker (500 g motsvarar ca 5 1/5 dl)
1 vaniljstång
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat på en hel sats sylt.
Näringsvärde per portion
Energi10185 KJ / 2435 kCal
Fett2 g
Salt0 g
Kolhydrater581 g
Protein5 g
Kommentarer
Jag mixade min sylt med stavmixer för ville inte ha för mycket bitar. Hade i 5dl syltsocker och den blev perfekt, inte för söt. Hade inte heller i vaniljstång.
Louise
2024-07-11Jag följde receptet och tyckte att sylten blev perfekt. Vi gillar att det är sött och konsistensen blev också bra, inte alls för rinnig. 🤩
Eva
2024-07-05Jag använde hälften av sockret och hade i lite citron eftersom många skrev att den blir för söt. Nedan varnar också för att den blir för lös, jag trodde min blev det också men efter en natt i kylen är den perfekt. Inget extra pektin! 😊
Greta
2024-06-30